Durdauwers en Groesbeek!

In het weekend van 1 tot en met 3 september 2023, bezochten De Durdauwers Groesbeek. Onder het motto Durdauwers on Tour

Uit hun dagelijks beslommeringen kwamen de muzikanten op vrijdag terecht in de doolhof van trappen en gangen van vakantiepark The Old Mill, een groepsaccommodatie aan de rand van het centrum van Groesbeek.
De ontvangst bij de slagboom was allerhartelijkst. De commissie, die verantwoordelijk was voor wat een ontspannen en muzikaal weekend zou worden, stond er klaar en had de nodige boodschappen al achter de rug.
Na koffie en thee was het tijd voor de eerste groepszaken, waaronder een muzikale bingo. Onderwerp: de (vele) deuntjes die De Durdauwers op haar repertoire heeft.
Op zaterdagmorgen was er na het ontbijt een groepsquiz met het velerlei onderwerpen, waaronder natuurlijk muziek, Groesbeek en bier in vele smaken. De thema's muziek en bier lieten raden welke ploeg de winnaar mocht worden. En... het was nog tot vroeg onrustig op het park...

Na de lunch misten we op een haar na de lijnbus naar hartje Nijmegen, maar na enkele minuten kwam de volgende.
In Nijmegen klonken al snel de eerste noten van het vernieuwde repertoire. Zoals volleerde straatmuzikanten betaamt konden gulle toehoorders hun gaven kwijt in een daarvoor bestemd klarinetkoffertje. Daar werd druk gebruik van gemaakt. Op diverse daartoe uitgezochte pleinen en straten werden complete concerten uitgevoerd en afgesloten met een drankje, want de kelen moesten worden gesmeerd. Het was intussen prachtig weer geworden. Dus ook een goed moment voor wat staatsiefoto's.
Na afloop ging het met lijn 5 linea recta naar De Oude Molen; de organisatie had het exact op plaats en tijd uitgekiend. Iedereen zag uiteraard uit naar de beloofde BBQ op het speciale terras. En... weer was het nog lang onrustig op het park...

De zondagochtend werd door menigeen ingevuld met al dan niet lange wandelingen in de omgeving van het heuvelachtige Groesbeek.
Met als klap op de vuurpijl een bezoek met muzikale hoogtepunten aan de kermis in Groesbeek, onder een druk schijnend zonnetje.
Ook hier kwam het koffertje weer te pas, maar de bezoekers van de kermis wilden hun centjes toch liever besteden aan de draaimolen en de automaten.

En toen kwam er een eind aan Durdauwers on Tour. Afscheid dus van de molen.
Het Groesbeekse weekend werd afgesloten met een diner op het terras van Bas en Hilde aan het Hertog Janplein in Erp.
Maar niet voordat Karin, Lianne en Susanne toegesproken werden door muzikaal leider Jesse voor hun inspanningen om de Tour tot dé Tour te maken.

Hieronder een foto-impressie.
Met kiekjes van Susanne, Britt, José en anderen.

The Old Mill, Groesbeek  

Het winnende team!
Naar Nijmegen  
Even een oppeppertje...  
Spelen bij Zeezicht  
Tijd voor actuele Staatsiekieken!  
Kufstein spelen, onder de hoede van Mariken van Nieumeghen.  
Kufstein, vanaf het bordes van De Waagh.

Terugreis naar Groesbeek  
Groesbeek kermis...  
Thuis in Erp... 

 

Klik nog even: Calella, Leuven 50, Wijnfeesten Saarburg, Antwerpen, Maastricht, York, Scheveningen, Volendam, Leiden, Groesbeek


Mail De Durdauwers Blaaskapel De Durdauwers Erp