Durdauwers: informatie

In 1959 formeerden muzikanten van de Erpse Harmonie OBK een min of meer vast gezelschap dat er op uittrok om in de omgeving van Erp carnavalsactiviteiten op te luisteren.
Kroegen en zalen in Helmond, 's-Hertogenbosch, Schijndel, de vliegbasis Volkel en de carnavalbals van de Nederlandse Caravan Club worden nog met plezier genoemd.
Het duurde niet lang of de naam De Durdauwers werd geboren. In de toenmalige repetitieruimte, het schoenmakersatelier van Strijbosch, moest n van de toenmalige muzikanten nogal "durdouwen", om binnen te geraken. En een AU is z geschreven...
In 2019 bestond blaaskapel De Durdauwers 60 jaar.
voor
Durdauwers Facebook

     
Ontwerp logo: Tijn trombonist Schuurmans

   
Rainbow
In de vijftiger jaren leverde de Erpse muziekvereniging OBK een amusementsorkest,"The Rainbow", dat complete dansavonden verzorgde. Naast de muziek op OBKs Fancy Fairs.
Calella
Door in 1994 mee te doen aan het kapellenfestival in het Spaanse Calella, vierden De Durdauwers zlf uitbundig hun 35e verjaardag.
Een uitstapje waarover nu ng met genoegen wordt geprt...
 
De Jonker
En nog verder terug in OBK's historie, herinnert men zich het groepje muzikanten dat ns per jaar in de landgoedtuin van de Beschermheer, "De Jonker", "jasmuziek" speelde en er zich tegoed deed aan allerlei verfrissingen.
 
Leuven
In Leuven vierden De Durdauwers in 2000 hun  Durdauwersweekend. Het Belgische bier smaakte prima en de optredens vielen in de smaak!

25
In 1984 vierden De Durdauwers hun zilveren jubileum met een uitgebreid feestweekend.

Saarburg
In 2002 speelde de kapel tijdens de wijnfeesten in Saarburg. Een combinatie van enthousiaste muziek in  een passende entourage n prima weer!
 
Single
De Durdauwers hebben meermalen meegewerkt aan studio-opnamen. Voor geluidsdragers van het Erpse Uilenkrasfestijn.
Hun  eerste egen single verscheen in 1982: N'un Durdauwer, met zang van Eddy Brouwers.
 
55+
Tot op heden is een van de muzikanten uit de beginperiode nog altijd actief op de trompet. Harry van Brussel blaast zijn deuntje al ruim 55 jaar mee.
Muzikanten
Door de jaren heeft blaaskapel De Durdauwers nogal wat muzikanten gekend. De groep kent het verschijnsel verjonging als geen ander. Regelmatig gaat men op zoek naar jeugdige muzikanten die de bezetting weer de nodige nieuwe impulsen geven.
Fysiek, maar ook wat betreft uitstraling en enthousiasme.
 
Gent
In 2004 speelden De Durdauwers in Gent.
Met vuurwerk erbij. En Belgisch bier in een Ierse pub.
En zelfs over het water klonken de bekende Erpse klanken van de inmiddels 45-jarige.
40
Tijdens de verjaardagsparty Durdauwers 40
op 19 september 1999
waren ze er allemaal weer bij: alle oud-, oude- en ex-muzikanten!!
Toen vierde de blaaskapel haar verjaardag met een verjaardagsparty, compleet met optredens van bevriende gezelschappen en verrassingen.
Een feestje dat er mocht wezen...
 
Antwerpen
In 2006 was de kapel in Antwerpen.
Voor een wederzijdse kennismaking, maar ook om de onderlinge band nog eens aan te halen en zeker voor onvergetelijke muzikale avonturen.
Lees meer...
44
In 2003 vierden De Durdauwers stilletjes hun 44e verjaardag. In 2004 kwam dat tijdens de Pronkzittingen van de Uilen van Empeldonk nog eens uitgebreid aan de orde....

 
Acts
Ens in de zoveel jaren presenteren de Durdauwers zich op de pronkzittingen van de Erpse carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk via een speciale act... Foto's daarvan staan op de pagina Acts!.

 
Maastricht
In 2008 speelde blaaskapel De Durdauwers een weekendlang in Maastricht.
Lees meer...

 
50
In 2009 vierden De Durdauwers hun 50e verjaardag. Met een very special tournee naar Engeland: de stad York maakte uitgebreid kennis met de muziek van De Durdauwers, ter plekke bekend als Doorpushers!  Voor het eerst speelde de kapel op de headstage van een weekendcruise!
Very special
ook omdat de stad York iedereen bijzonder heeft gemponeerd.
Op 12 december was er een unieke verjaardagsparty van zowel De Durdauwers als van de gouden slagwerkgroep Harmonie OBK.
 
Scheveningen
In 2011 speelden De Durdauwers in Scheveningen en Den Haag, zo links en rechts op de Pier en op het Binnenhof. 
55
In 2015 vierden ze het 55-jarig bestaansfeest. Niet uitbundig maar tijdens de Pronkzittingen, dat jaar, van carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk nam de blaaskapel een prominente plaats in. Nog n keer klonken ze weer: N'n Durdauwer, Kriebels, Wa ik belf, Meisjes van Errup....
Begeleid door de rest zong Harry met de juiste feeling de Durdauwer-evergreens. Met op het witte doek 55 jaar historie in beeld: klik hier om het ook te zien!
 
60
In 2019 werd blaaskapel De Durdauwers 60 jaar. Begin september 2019 vieren de muzikanten dat met een weekendje samen-op-stap: Leiden!

Mail De Durdauwers Blaaskapel De Durdauwers Erp